Aromatherapie

Lavendel geeft een heerlijk ontspannen gevoel, terwijl de geur van citrusvruchten je juist lekker wakker maakt. Geur kan een bijzonder effect op ons hebben. Aromatherapie is een therapie waarbij gewerkt wordt met essentiële oliën afkomstig van kruiden, bloemen en andere plantdelen. Deze geurende oliën zijn sterk geconcentreerd en worden gebruikt voor zowel fysieke als psychische klachten. Dit kan dus voor wondjes, maar ook bij slapeloosheid of stress. Aromatherapie kan ook gebruikt worden ter ontspanning.
Bij een aromatherapeut kun je terecht met fysieke klachten, huidverbetering of massages. Aromatherapie kun je ook zelf thuis toepassen, door de essentiële oliën te verdampen of te gebruiken in water of huidolie.

Voor wie is aromatherapie geschikt?
Eigenlijk kan iedereen essentiële oliën inzetten; je kunt geur gebruiken als je bijvoorbeeld gestrest bent. Je kunt het dan ook als een lifestyle zien. Je kunt de essentiële oliën gebruiken in eten, in de auto voor een lekker geurtje, bij lichamelijke of psychische klachten en ook voor cosmetische verzorging. In principe is dus aromatherapie voor iedereen geschikt, maar wanneer je last hebt van veel verschillende allergieën kan het zijn dat de geuren heftig voor je zijn.
Kan ik zelf aan de slag met aromatherapie?

Ja, dit kan. Het is verstandig om je goed in te lezen of een workshop te volgen, zodat je de oliën op de juiste manier gebruikt. Zo wordt tea trea olie gebruikt bij acne. Dit is effectief wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht, maar niet als je het door een cake druppelt.
Wil je meer weten over de olien waar ik mee werk of wil je weten welke olie er bij jou klacht past?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Op de contact pagina vind je alle gegevens.